Előkészítés: A krumplit megmossuk, enyhén sós vízben, héjában megfőzzük, majd leszűrjük, még melegen meghámozzuk és áttörjük, hagyjuk kihűlni.
Elkészítés: A tejfölt éppen csak meglangyosítjuk, beletördeljük az élesztőt, és 2 tojássárgájával simára eldolgozzuk. A lisztet összekeverjük 1 kk. sóval, elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk az áttört burgonyát és az élesztős tejfölt. Lazán összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, és konyharuhával letakarva 1/2 órát kelesztjük. Lisztezett munkalapon négyszögletesre nyújtjuk a tésztát. Harmadolással alulról fölfelé, majd fölülről lefelé egymásra hajtjuk, aztán a bal oldali harmadát a tetejére, a jobb oldalit pedig a tészta alá hajtjuk, konyharuhával letakarjuk. A hajtogatást 3 alkalommal, fél órás időközönként megismételjük (a hajtogatás iránya és sorrendje tetszőleges, de mindig ugyanaz legyen, mert különben nem lesz leveles a tészta!) A harmadik hajtogatás előtt a sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat). A tepsiket kibéleljük a sütőpapírral. 2,5-3 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát, tetejét késheggyel bekockázzuk, és 3-4 cm átmérőjű, lisztbe mártogatott pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Egymástól tisztes távolságra a tepsikbe rakosgatjuk a pogácsákat (sütés közben megnőnek, sőt némelyik még dülöngél is!), tetejüket megkenjük a maradék 1 tojássárgájával, és a forró sütőben 20-25 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.