Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krumplis pogácsa II. recept
recept
Bonyolult

Krumplis pogácsa II.

120 perc
0 adag
Átlagos
4
2003. 06. 12.

Elkészítés

Előkészítés: A krumplit megmossuk, enyhén sós vízben, héjában megfőzzük, majd leszűrjük, még melegen meghámozzuk és áttörjük, hagyjuk kihűlni.
Elkészítés: A tejfölt éppen csak meglangyosítjuk, beletördeljük az élesztőt, és 2 tojássárgájával simára eldolgozzuk. A lisztet összekeverjük 1 kk. sóval, elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk az áttört burgonyát és az élesztős tejfölt. Lazán összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, és konyharuhával letakarva 1/2 órát kelesztjük. Lisztezett munkalapon négyszögletesre nyújtjuk a tésztát. Harmadolással alulról fölfelé, majd fölülről lefelé egymásra hajtjuk, aztán a bal oldali harmadát a tetejére, a jobb oldalit pedig a tészta alá hajtjuk, konyharuhával letakarjuk. A hajtogatást 3 alkalommal, fél órás időközönként megismételjük (a hajtogatás iránya és sorrendje tetszőleges, de mindig ugyanaz legyen, mert különben nem lesz leveles a tészta!) A harmadik hajtogatás előtt a sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat). A tepsiket kibéleljük a sütőpapírral. 2,5-3 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát, tetejét késheggyel bekockázzuk, és 3-4 cm átmérőjű, lisztbe mártogatott pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Egymástól tisztes távolságra a tepsikbe rakosgatjuk a pogácsákat (sütés közben megnőnek, sőt némelyik még dülöngél is!), tetejüket megkenjük a maradék 1 tojássárgájával, és a forró sütőben 20-25 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

Megjegyzés
Munka: kb. 40 perc Fogyasztható: kb. 2 óra 30 perc múlva 1 darab: 78 kcal Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Recept értékelése

4 / 5

9 értékelés

Ajánljuk még

Klasszikus húsos lasagne (al forno)
Recept
Mester

Klasszikus húsos lasagne (al forno)

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Bögrés mikrós sütik málnával
Recept
Egyszerű

Bögrés mikrós sütik málnával

10 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Kálvinista mennyország
Recept
Mester

Kálvinista mennyország

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mexikói tejszínes csirkeragu
Recept
Egyszerű

Mexikói tejszínes csirkeragu

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ekler fánk csokis tejszínhabbal
Recept
Egyszerű

Ekler fánk csokis tejszínhabbal

75 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ehető adventi koszorú
Recept
Rafinált

Ehető adventi koszorú

90 perc
|
4 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Kelkáposztás tészta szalonnával és tojással
Recept
Egyszerű

Kelkáposztás tészta szalonnával és tojással

60 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

A legfinomabb gesztenyekrémleves
Recept
Egyszerű

A legfinomabb gesztenyekrémleves

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Friss receptek

Klasszikus húsos lasagne (al forno) recept
Recept
Mester

Klasszikus húsos lasagne (al forno)

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Bögrés mikrós sütik málnával recept
Recept
Egyszerű

Bögrés mikrós sütik málnával

10 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Kálvinista mennyország recept
Recept
Mester

Kálvinista mennyország

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mexikói tejszínes csirkeragu recept
Recept
Egyszerű

Mexikói tejszínes csirkeragu

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ekler fánk csokis tejszínhabbal recept
Recept
Egyszerű

Ekler fánk csokis tejszínhabbal

75 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ehető adventi koszorú recept
Recept
Rafinált

Ehető adventi koszorú

90 perc
|
4 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Kelkáposztás tészta szalonnával és tojással recept
Recept
Egyszerű

Kelkáposztás tészta szalonnával és tojással

60 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb gesztenyekrémleves

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Túrógombóc mézeskalácsos meggymártással recept
Recept
Mester

Túrógombóc mézeskalácsos meggymártással

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Osztrák császármorzsa recept
Recept
Egyszerű

Osztrák császármorzsa

30 perc
|
2 adag
|
Olcsó
Baloghné Kele Judith szerző profilképe

Baloghné Kele Judith

Pestós cukkinispagetti sült csirkemellel recept
Recept
Egyszerű

Pestós cukkinispagetti sült csirkemellel

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.