Elkészítés: A sütemény alapja egy egyszerű omlós tészta, amibe egy könnyű túrókrémes töltelék kerül.
Az omlós tészta hozzávalóit összegyúrom, majd fél órára a hűtőbe teszem.
A kb. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt teszek, megvajazom az oldalát. A sütőt 200 fokra előmelegítem.
A tészta 2/3 részét kinyújtom, és a tortaforma aljába teszem, majd a maradék tésztából elkészítem a torta 2-2,5 cm-es falát. Ezt a tésztával kibélelt tortaformát beteszem a sütőbe, hogy lősüssem /kb. 10 percre, így biztosan nem marad nyers, és ezalatt kész is lesz a töltelék/.
A töltelék hozzávalóit is összekeverem, kivéve a tojások fehérjét, amit kemény habbá verek, és a legvégén óvatosan keverem a túrós masszához. Kiveszem a kissé már megsült tésztát, és beleöntöm a fehérjével már fellazított túrókrémet. Megszórhatjuk szeletelt mandulával, amitől finom ropogós lesz a teteje, de ez elhagyható.
45 percig sütöm, de kb. 30 perc után, amikor már szép aranybarna a színe, lejjebb veszem a sütő hőfokát 150 fokra. Ha a teteje pirul, alufóliával kell letakarni.
Lekapcsolt, később kinyitott sütőben hagyom kihűlni, majd hűtőbe teszem néhány órára. Csak tálalás előtt szoktam kivenni a tortaformából.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.