Elkészítés: A vizet és a tejet egy lábosban felteszem melegedni. Mikor már forr, beleöntöm a kukoricadarát és 2 evőkanál cukrot. Gyorsan kell keverni, mert a kukoricadara hajlamos nagyon megdagadni. Amikor már megpuhult, leveszem a gázról.
A 2 tojást kettéválasztom, a sárgáját a vaníliás cukrokkal felverem, beleteszem a puha margarint, a vanília-aromát és a fahéjat. Ráöntöm a még meleg kukoricadarát. Jó alaposan összekeverem. A tojásfehérjét felverem habnak, óvatosan beleforgatom a masszába.
Margarinnal kikent, közepes tepsibe simítom, a tetejére szórok egy kevés cukrot, hogy majd szépen karamellizálódjon rajta. Olyan 25-30 percig sütöm.
A gyümölcsszószhpoz a meggy levét kikeverem 1 kanál epres pudingporral és 1 kanál cukorral, a meggyekkel együtt kicsit sűrűre főzöm.
Ha megsült a kukoricalepény, még melegen tálalom a meggyes öntettel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.