Elkészítés: A bacont felkockázzuk, és pár perc alatt kicsit elősütjük.
A hagymát a zöld részével együtt felaprítjuk.Egy tálba tesszük az elősütött bacont, a felszeletelt hagymát, belenyomjuk a fokhagymát, majd összekeverjük.
Egy másik tálba beleöntjük a lisztet, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát, az őrölt borsot és a pirospaprikát. Jól összekeverjük.
Szintén egy tálba beleütjük a tojást, kicsit felverjük, majd hozzákeverjük a tejszínt és az olajat. Végül a lisztes keverékhez hozzáöntjük a tejszínes keveréket, jól összekeverjük, majd belekeverjük a baconös hagymát is.
Muffinformába kanalazzuk, a tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 perc alatt készre sütjük. (Én légkeveréses sütőben 150 fokon 20 percig sütöttem.)
A sütés végeztével a formából kiszedjük, és rácsra helyezve hűlni hagyjuk. Langyosan tálaljuk.
Nagyon laktató, egy könnyű leves kísérője lehet az ebédnél.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.