Elkészítés: 1. A tésztához a csokoládét összetördeljük, vízfürdő fölött felolvasztjuk. A kávét elkeverjük 2 evőkanál kakaóval. A vaníliarudat kettéhasítjuk, pépjét kikaparjuk. A nagy tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, közben beleszitáljuk a cukor felét. A sárgákat a maradék cukorral és a vaníliapéppel krémesre keverjük, beledolgozzuk a megolvadt csokoládét és a kakaós kávét. Beleforgatjuk a tojáshabot. A tepsire simítjuk, és a sütőben kb. 25 percig sütjük.
3. Tiszta konyharuhára szórjuk a maradék kakaóport. A tésztát ráborítjuk, és óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt. A tésztát a konyharuha segítségével feltekerjük, hagyjuk kihűlni.
4. A krémhez a zselatint vízbe áztatjuk. A répát meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük, és összekeverjük a mascarponéval, a cukorral, a narancshéjjal és a likőrrel. A narancslevet és a citromlevet felmelegítjük, a zselatinlapokat kinyomkodjuk, és feloldjuk a gyümölcslében. Összedolgozzuk a répás krémmel, és betesszük a hűtőbe. Amikor elkezd kocsonyásodni, kemény habbá verjük a tejszínt, és a krémbe forgatjuk. Még 30 percig a hűtőben pihentetjük.
5. A tésztát kitekerjük, rákenjük a krémet úgy, hogy a széleken 1-1 cm-t szabadon hagyunk. Feltekerjük, és ismét betesszük a hűtőbe kb. 1 órára.
6. A díszítéshez a marcipánt vékonyra nyújtjuk, csillagokat szaggatunk ki belőle. A tekercset a marcipáncsillagokkal, illetve ízlés szerint díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.