Előkészítés: A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A vöröshagymát héjastól megmossuk, csak a talpát vágjuk le. Félbevágjuk, és vágott felével felfelé tepsire rakjuk. A sütőben addig sütjük, amíg megpuhul, és a felülete megpirul (ezzel kivonjuk csípősségét és a nedveket). Közben megtisztítjuk a répát, négybe vágjuk, a petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. A paradicsomot megmossuk, kettévágjuk.
Elkészítés: A hagymát átrakjuk egy fazékba, hozzáadjuk a petrezselymet, a sárgarépát, a paradicsomot, sóval, gyömbérrel, szerecsendióval fűszerezzük. A tojásfehérjét elkeverjük a paradicsompürével. A hagymát felöntjük 1,2 l vízzel, belekeverjük a tojásfehérjés paradicsompürét, lassú tűzön felforraljuk, közben lágyan megkeverjük. Gyöngyöző forralással 1 órán keresztül főzzük. Némi pihentetés után ruhán átszűrjük. A gyöngyhagymát megtisztítjuk, a póréhagymát megmossuk, karikákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, vékony szeletkékre vágjuk. A bort felforraljuk, beletesszük a gyöngyhagymát, a pórét és a gombát. Puhára főzzük, majd leszűrjük. Az átszűrt hagymalevest a gyöngyhagymával, a póréval és a gombával kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 132 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.