Előkészítés: A húst lehártyázzuk és kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és karikákra szeljük. A petrezselymet felaprítjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő: 3. fokozat) előmelegítjük. A banánt meghámozzuk, és ujjnyi vastag karikákra vágjuk. Az ananászt alaposan lecsepegtetjük.
Elkészítés: A húskockákat a vajon vagy margarinon megpirítjuk, sóval, borssal fűszerezzük, majd szűrőlapáttal tűzálló edénybe áttesszük. A hagymakarikákat a visszamaradt zsiradékban szép pirosra sütjük, és a húsra terítjük. A leveskockát 3 dl vízben feloldjuk, és a paradicsompürével, a citromlével, a kókuszreszelékkel, a curryvel, a petrezselyemmel és a kakukkfűvel ízesítjük. 10 percig forraljuk, majd a hagymás húsra öntjük. A tálat lefedve a sütőben kb. 30 percig (ha a hús ezalatt nem puhul meg, még tovább) pároljuk. A banánnal, az ananásszal és a kókuszreszelékkel tálaljuk.
Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 411 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.