Elkészítés: A spárgát meghámozom, nagyjából 3 cm hosszúra darabolom. A sárgarépát tisztítást követően finomra reszelem. A gombát gorombára vágom, a cukkinit felkockázom.
A spárgát cukorral és sóval, kevés citromlével, frissen őrölt borssal ízesített vízben 4-5 perc alatt roppanósra főzöm, leszűröm. A sárgarépát méretes szűrőbe helyezem, és a spárga még forró főzővízével leöntöm – így megőrzi roppanós állagát, de különlegesen ízletes lesz.
Egy serpenyőben kevés olajon megpirítom a gombát és a cukkinit – sóval, borssal fűszerezem. Csak annyira pirítom meg, hogy roppanós maradjon mindkettő.
A spárgafejek egy részét félreteszem, a többit a gombával és a cukkinivel összeforgatom. Salátástálra rendezem őket. A sárgarépából kis halmokat rakosgatok a tetejükre, a félretett spárgafejekkel koronázom.
A langyos zöldségléből 1 evőkanálnyit elkeverek az ecettel és a tökmagolajjal, sózom. A salátát a langyos öntettel meglocsolom, a kaprigyümölcsöt rászórom a tetejére. Azonnal kínálom.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.