Elkészítés: Először előkészítem a halat. (Ha filét veszek, lehúzom a bőrét. Ennek van egy kis technikája, hogy az értékes részei ne vesszenek kárba. A farka végénél megkezdem, megfordítom, a bőrét elkezdem húzni, közben pedig fut alatta a kés.) Szeletekre vágom. Megsózom, fehérborssal meghintem. Megsütöm.
A kapros-tejszínes-rákraguhoz a rákot szűrőben lecsepegtetem, majd átrakom egy tányérra, és egy fél lime levét rányomkodom, majd félreteszem. Vizet forralok, és az erőleveskockát kb. 1 dl vízben feloldom. A hagymárt apróra vágom, kevés olívaolajon megdinsztelem, rányomom a 2 gerezd fokhagymát, majd beleteszem a rákokat. (Célszerű mélyebb serpenyőben készíteni, hogy ne fröcsögjön ki.) Megkeverem, beleteszek bőven kaprot. Kanalazok rá kb. 6-8 evőkanál erőlevest. Folyamatosan kevergetem. Kevés tejszínt adok hozzá. Közben 1 evőkanál lisztet simára keverek tejszínnel, rákanalazok a serpenyőben lévő meleg léből, és besűrítem vele. Vigyázni kell, ne legyen csomós, mert ahogy próbáljuk kikeverni, a kis rákocskák hamar szétesnek. Reszelek bele sajtot, a maradék fél lime levét még rácsepegtetem. Sózom, borsozom, felöntöm tejszínnel közepes sűrűségűre.
Köretnek krumplit készítek. Apróra vágom, kicsit megfőzöm, leszűröm, sütőbe teszem sóval és margarinnal összeforgatva, majd megsütöm.
A halat a krumplival körítve, a rákraguval együtt tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.