Elkészítés: Először előkészítem a halat. (Ha filét veszek, lehúzom a bőrét. Ennek van egy kis technikája, hogy az értékes részei ne vesszenek kárba. A farka végénél megkezdem, megfordítom, a bőrét elkezdem húzni, közben pedig fut alatta a kés.) Szeletekre vágom. Megsózom, fehérborssal meghintem. Megsütöm.
A kapros-tejszínes-rákraguhoz a rákot szűrőben lecsepegtetem, majd átrakom egy tányérra, és egy fél lime levét rányomkodom, majd félreteszem. Vizet forralok, és az erőleveskockát kb. 1 dl vízben feloldom. A hagymárt apróra vágom, kevés olívaolajon megdinsztelem, rányomom a 2 gerezd fokhagymát, majd beleteszem a rákokat. (Célszerű mélyebb serpenyőben készíteni, hogy ne fröcsögjön ki.) Megkeverem, beleteszek bőven kaprot. Kanalazok rá kb. 6-8 evőkanál erőlevest. Folyamatosan kevergetem. Kevés tejszínt adok hozzá. Közben 1 evőkanál lisztet simára keverek tejszínnel, rákanalazok a serpenyőben lévő meleg léből, és besűrítem vele. Vigyázni kell, ne legyen csomós, mert ahogy próbáljuk kikeverni, a kis rákocskák hamar szétesnek. Reszelek bele sajtot, a maradék fél lime levét még rácsepegtetem. Sózom, borsozom, felöntöm tejszínnel közepes sűrűségűre.
Köretnek krumplit készítek. Apróra vágom, kicsit megfőzöm, leszűröm, sütőbe teszem sóval és margarinnal összeforgatva, majd megsütöm.
A halat a krumplival körítve, a rákraguval együtt tálalom.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.