Elkészítés: A céklát enyhén sós vízben puhára főzzük, majd kihűtjük, megpucoljuk, és vékonyan felszeleteljük.
A lazacot folyó víz alatt lemossuk, majd papírtörlővel szárazra töröljük. Ezután ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt fehérborssal, és megcsepegtetjük citromlével. Kb. 30 percet állni hagyjuk, hogy az ízek átjárják.
A kaprot apróra összevágjuk.
Egy nagyobb darab sütőpapírt levágunk, olívaolajjal meglocsoljuk. Ezután ráhelyezzük a befűszerezett lazacot, ízlés szerint megszórjuk az apróra vágott kaporral, majd ráhelyezzük a felszeletelt puhára főzött céklát. A tetejére szintén apróra vágott kaprot szórunk, majd olívaolajjal megspricceljük.
A sütőpapír két végét összefogjuk, majd jól becsavarjuk, hogy sütés közben nehogy szétnyíljon, majd ezután tepsire helyezzük az elkészített csónakokat.
Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes lángon 30-35 perc alatt készre sütjük (én légkeverésnél 150 fokon, 30 percig sütöttem).
Tálalás előtt óvatosan átemeljük a tányérra, de akár a papírcsónakban is tálalhatjuk. Köretként kínálhatunk mellé még krumplipürét, de köret nélkül is nagyon finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.