Elkészítés: A meghámozott paradicsomot apró kockákra, a paprikát vékony karikára, a hagymát félbevágjuk, majd hosszában felszeleteljük. A szalonnát apró kockákra vágjuk.
Közben a nokedlinek felrakjuk a vizet forrni.
A szalonnát saját zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük. A paradicsomot és a paprikát hozzáadjuk a hagymás szalonnához. A só és a cukor hozzáadásával fűszerezzük, fedő alatt 25-30 percig főzzük, míg a paprika kellőképpen megpuhul (a lecsó titka, hogy nem teszünk hozzá vizet, ettől lesz sűrű a szaftja).
Ezután a nokedlitésztát készítjük el, melyhez a lisztet a tojással és a sóval, valamint annyi vízzel összekeverjük, hogy könnyen kavarható legyen. Sós, lobogó vízbe szaggatjuk, amint megfőtt a tészta, a víz felszínére feljön (1-2 perc), leszűrjük és lecsepegtetjük.
Tálaláskor a forró nokedlit összekeverjük a kész lecsóval.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.