Elkészítés: A húst kissé kiklopfolom (de ha nem, az sem baj), sózom, borsozom, megszórom mindkét oldalát liszttel.
Egy serpenyőben olajon megpirítom a vöröshagymát és a fokhagymát, majd beleteszem a húsokat: nem egészen a legmagasabb lángon elősütöm. Ha kész, öntök alá egy csepp vizet, majd megszórom kevés pirospaprikával. Mikor a paprika szépen feloldódott, kicsit jobban felöntöm a húst, és jöhetnek bele paprikaszeletek is. Fedő alatt főzöm. Úgy fél-háromnegyed óra múlva, amikor már kezd megpuhulni a hús, beleteszem a paradicsomszeleteket is. Nem gyors étel, de kevés macera van vele. Néha alá kell önteni egy kis vizet, de alapvetően elfőddögél magának - és amilyen egyszerű, olyan finom!
Az árpagyöngyöt úgy készítem, mint a rizst. Olajon megfuttatom az árpagyöngyöt, felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, beleteszem a leveskockát, megkeverem párszor, hogy biztosan ne maradjon egyben, majd alacsony fokozaton, fedő alatt főzöm, míg a levét el nem forrja. Akkor lekapcsolom alatta a tűzhelyt, és lefedve hagyom állni, míg el nem készül a főétel. Érdemes feltenni mindjárt a hús után, mert hosszabb időre van szüksége, mint a rizsnek, és ez a tűz nélküli párolódás tesz neki a legjobbat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.