- A gluténmentes lencsefőzelékhez a lencsét mindig nagyon alaposan válogassuk át, mert rengeteg szennyeződést találhatunk benne. Mossuk át forró vízzel és áztassuk be főzés előtt 2 órával.
- A lencsét szűrjük le, majd enyhén sós vízben, a babérlevéllel együtt főzzük puhára. Ha kuktában főzzük, a fütyüléstől számítva 8 perc alatt el is készül.
- A vöröshagymát vágjuk apró kockákra, az olajon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a fokhagymát, szórjuk meg rizsliszttel és pirítsuk egész halvány aranybarnára. Szórjuk meg a rántásos hagymát pirosparikával, és öntsük fel kb. 100 ml vízzel.
- Keverjük hozzá a lencsét és forraljuk 2-3 percig.
- Ízesítsük sóval, ecettel és állítsuk be a sűrűségét ízlés szerinti vízzel.
- Tálaljuk fasírozottal, sült virslivel, lilahagyma salátával.
Tipp: Kohári Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a gluténmentes íz-lik blogon.