Elkészítés: A lencsét hideg vízbe jól átmossuk, majd feltesszük főni. A főzővízbe sót és ételízesítőt teszünk, puhára főzzük benne a lencsét (kb. 20 perc főzési idő alatt megpuhul). Végül leszűrjük, és teljesen kihűtjük.
A sárgarépát és a paszternákot megpucoljuk, majd vékony csíkokra vágjuk. Edénybe tesszük először a sárgarépát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Megszórjuk egy kis sóval, majd pár perc alatt puhára főzzük, szűrőkanállal kiszedjük, majd a paszternákot beletesszük a főzőlébe, és azt is pár perc alatt puhára főzzük. Végül azt is leszűrjük, majd minden hozzávalót teljesen kihűtünk.
Egy tálkába tesszük a citromlevet, az olívaolajat, a mézet és a mustárt, jól kikeverjük, majd hozzáadunk egy csipet sót és ízlés szerinti mennyiségű őrölt fehérborsot. A hagymát nagyon apróra felkockázzuk, majd ezt is belekeverjük.
Egy tálba tesszük a kihűlt lencsét, a sárgarépát és a paszternákot, majd óvatosan - hogy ne törjön - összekeverjük. Végül leöntjük az előzőleg jól kikevert öntettel, majd szintén nagyon óvatosan összeforgatjuk. 1-2 órát állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Sültek vagy virsli mellé tálaljuk, pirított mandulával megszórva magában is fogyasztható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.