Elkészítés: 1. A lisztet sóval összekeverjük.
2. Az olajat, a vizet és az ecetet összekeverjük.
3. Krátert képzünk a lisztes keverékben, beleöntjük a folyadékot, és addig gyúrjuk, amíg az asztal lapjától el nem válik és fényes nem lesz.
4. A tésztát cipóvá formáljuk, bevágjuk keresztben, majd fóliával letakarva pihentetjük az asztalon 20 percet.
5. A margarint téglalap alakúra formázzuk.
6. A bevagdalás mentén négyfelé kihúzzuk a tésztát, és a közepére helyezzük a téglalap margarint, a tésztafüleket egymásra hajtva becsomagoljuk.
7. Sodrófával ütögetve eloszlatjuk benne a margarint, és téglalap alakúra kinyújtjuk.
8. Kinyújtás után 3-ba hajtjuk és elfordítjuk, megint kinyújtjuk (ügyeljünk rá, hogy a tésztaréteg ne csússzon szét), 4-be hajtjuk, fóliába becsomagoljuk, hűtőben pihentetjük 20 percet.
9. A 8-as pontot megismételjük.
10. Kinyújtjuk a tésztát 5mm vastagra, 3×6 cm-es darabokra vágjuk, lekenjük tojással, enyhén megsózzuk, és reszelt sajtot szórunk rá.
11. Kétszer megcsavarjuk, és sütőpapiros tepsibe tesszük, közepes lángon kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.