Elkészítés: Az élesztőből, kis langyos tejből, 2 evőkanál cukorból kevés híg kovászt készítünk. A liszthez adunk 2 tojássárgáját, sót, 1 kanál cukrot, 2 dl
tejfölt és a kovászt.
Nagyon jól kidolgozzuk rétestészta keménységűre, 2 cipót készítünk, és tállal letakarjuk, 1 órát pihentetjük.
35 dkg tepertőt ledarálunk. Az egyik cipót kinyújtjuk, rákenjük a tepertőkrémet. A másik cipót is kinyújtjuk, a tepertős tésztalapra fektetjük. Háromszor hajtjuk, közötte fél órát pihentetjük.
Végül pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét rácsozzuk, és tojással megkenjük.
Tepsire rakjuk, fél órát újra pihentetjük, majd forró sütőben sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.