Elkészítés: 1. Az egymás mellé fektetett tésztalapokat szobahőmérsékleten 15-20 perc alatt felengedjük. A lazacfilét meglocsoljuk a citromlével, megsózzuk, borsozzuk. Vízzel kissé megnedvesítünk 4 tésztalapot, és egymásra fektetve 20 × 35 cm-es lappá nyújtjuk. (Nem kell összegyúrni!) A közepét meghintjük zsemlemorzsával, majd ráhelyezzük a lazacfilét, és körben 1-2 cm-es távolságot hagyva levágjuk a felesleget. A filé körül szabadon maradt tésztaszéleket megkenjük tojásfehérjével.
2. A félretett 2 tésztalapot is egymásra fektetjük, és 15 × 30 cm-esre nyújtjuk. Tésztahengerrel rácsot készítünk belőle, kissé széthúzva a filére terítjük, és körben gondosan lenyomkodjuk. Kb. 20 percre a hűtőbe tesszük.
3. Közben a levágott tésztát összegyúrjuk, majd kinyújtjuk. Csillagokat és holdakat szaggatunk belőle, és sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük. Megkenjük az 1 teáskanál tejszínnel elkevert tojássárgájával, 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük, és rácsra téve hűlni hagyjuk. A tésztába csomagolt lazacfilét változatlan hőfokon kb. 20 percig sütjük, majd a tésztahálót megkenjük a tojássárgájával, és 5-10 perc alatt készre sütjük.
4. A rózsákra szedett brokkolit kevés sós vízben, fedő alatt kb. 10 percig pároljuk. A vajat felkockázzuk. A hollandi mártáshoz adjuk a vajat, beleforgatjuk a maradék tejszínt meg a kevés kivételével finomra aprított kaprot, és melegen tartjuk.
5. A felszeletelt lazacot a brokkolival együtt tálaljuk, és kevés mártást merünk rá. A félretett kaporral és a tésztafigurákkal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.