Elkészítés: 1. Az egymás mellé fektetett tésztalapokat szobahőmérsékleten 15-20 perc alatt felengedjük. A lazacfilét meglocsoljuk a citromlével, megsózzuk, borsozzuk. Vízzel kissé megnedvesítünk 4 tésztalapot, és egymásra fektetve 20 × 35 cm-es lappá nyújtjuk. (Nem kell összegyúrni!) A közepét meghintjük zsemlemorzsával, majd ráhelyezzük a lazacfilét, és körben 1-2 cm-es távolságot hagyva levágjuk a felesleget. A filé körül szabadon maradt tésztaszéleket megkenjük tojásfehérjével.
2. A félretett 2 tésztalapot is egymásra fektetjük, és 15 × 30 cm-esre nyújtjuk. Tésztahengerrel rácsot készítünk belőle, kissé széthúzva a filére terítjük, és körben gondosan lenyomkodjuk. Kb. 20 percre a hűtőbe tesszük.
3. Közben a levágott tésztát összegyúrjuk, majd kinyújtjuk. Csillagokat és holdakat szaggatunk belőle, és sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük. Megkenjük az 1 teáskanál tejszínnel elkevert tojássárgájával, 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük, és rácsra téve hűlni hagyjuk. A tésztába csomagolt lazacfilét változatlan hőfokon kb. 20 percig sütjük, majd a tésztahálót megkenjük a tojássárgájával, és 5-10 perc alatt készre sütjük.
4. A rózsákra szedett brokkolit kevés sós vízben, fedő alatt kb. 10 percig pároljuk. A vajat felkockázzuk. A hollandi mártáshoz adjuk a vajat, beleforgatjuk a maradék tejszínt meg a kevés kivételével finomra aprított kaprot, és melegen tartjuk.
5. A felszeletelt lazacot a brokkolival együtt tálaljuk, és kevés mártást merünk rá. A félretett kaporral és a tésztafigurákkal díszítjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.