Kínai szezámmagos csirke
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Finomfőzelék
Hagymás rostélyos
Klasszikus stíriai metélt
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus kuglóf
Tojásos nokedli fejes salátával
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal
Mákos guba
Káposztás tészta egyszerűen
Farsangi szalagos fánk
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus grízgaluska leves
Dödölle - az eredeti recept
Zsemlegombóc
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Dubarry-csirkemell
Levendulás creme brulée  recept
recept
Mester
TojásTej

Levendulás creme brulée

80 perc
8 adag
Átlagos
3
2022. 06. 07.
Tápérték(1 adag)
219 kcal Energia
0 g Zsír
0 g Szénhidrát
0 g Fehérje

Elkészítés

  1. A sütőt 150 fokra előmelegítjük. Egy tepsi alját 2 cm magasan vízzel megtöltünk.
  2. A tejet és a tejszínt a levendulavirággal felforraljuk, majd hozzákeverjük a cukrot, és 10 percig pihentetjük.
  3. A tojássárgáját és az egész tojásokat folyamatos, nem durva, de erőteljes keverés mellett hozzáadjuk a levendulás keverékhez, majd leszűrjük, és pár percig ismét pihentetjük.
  4. Kis porcelán pohárkákba töltjük, 2-3 cm vastagon (kb. 1dl adagonként). Beletesszük a vizes tepsibe, amit sütőbe tolunk, és 50 perc alatt szilárdra gőzöljük.
  5. A sütőt elzárjuk, de még 10 percig bent hagyjuk a créme brulée-ket.
  6. A tepsiből kivéve hűvös helyen kissé lehűtjük, majd betesszük a hűtőbe. Amikor teljesen kihűlt, barnacukorral meghintjük, és flambír pisztollyal karamellizáljuk (vagy külön készítjük a karamellt, és ráöntjük kanállal).
  7. Máris fogyaszthatjuk. Felül ropogós karamell, alul puha krém, ez a créme brulée.


Megjegyzés
Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viki. 1 adag: 219 kcal

Recept értékelése

3 / 5

2 értékelés

Friss receptek

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is) recept
Recept
Egyszerű

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is)

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

|

23 perce

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.