Előkészítés: A májat felszeleteljük 16 kis szeletre, majd eltávolítjuk az ereket, és kicsit sózzuk, borsozzuk. Megmossuk és megtisztítjuk a zöldségeket. A paprikát félbevágjuk, magjait kiemeljük. A pórét karikákra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, és durvára lereszeljük.
Elkészítés: A burgonyát összekeverjük a tojással, a liszttel, a tejföllel, a petrezselyemmel, a fokhagymával, és sóval, borssal ízesítjük. Amikor kész, félretesszük, kb. 5 percet pihentetjük. Közben az almát megmossuk, magházát kifúrjuk, és az almát karikákra vágjuk. Száraz teflonserpenyőben az almakarikák mindkét oldalát megpirítjuk, majd félretesszük. Kevés olajat forrósítunk ebben a serpenyőben, kanálnyi burgonyapépet teszünk bele (16 vagy 24 db legyen), ellapítjuk, és ropogósra sütünk. Kevés forró olajon kíméletesen megsütjük a májszeleteket is (lehet a belsejét rózsaszínre hagyni, ha úgy szeretik), majd kivesszük, és a visszamaradt zsíron megsütjük a fél paprikákat, és a pórét. Amikor minden elkészült, tányérra tesszük. Alulra egy burgonyatallért, rá az almakarikát, rá egy májat, majd ismét burgonya, sült paprika, máj és a legvégén a sült póré. Természetesen lehet magasabbra is építeni.
Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
1 adag: 441 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.