Előkészítés: A májat felszeleteljük 16 kis szeletre, majd eltávolítjuk az ereket, és kicsit sózzuk, borsozzuk. Megmossuk és megtisztítjuk a zöldségeket. A paprikát félbevágjuk, magjait kiemeljük. A pórét karikákra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, és durvára lereszeljük.
Elkészítés: A burgonyát összekeverjük a tojással, a liszttel, a tejföllel, a petrezselyemmel, a fokhagymával, és sóval, borssal ízesítjük. Amikor kész, félretesszük, kb. 5 percet pihentetjük. Közben az almát megmossuk, magházát kifúrjuk, és az almát karikákra vágjuk. Száraz teflonserpenyőben az almakarikák mindkét oldalát megpirítjuk, majd félretesszük. Kevés olajat forrósítunk ebben a serpenyőben, kanálnyi burgonyapépet teszünk bele (16 vagy 24 db legyen), ellapítjuk, és ropogósra sütünk. Kevés forró olajon kíméletesen megsütjük a májszeleteket is (lehet a belsejét rózsaszínre hagyni, ha úgy szeretik), majd kivesszük, és a visszamaradt zsíron megsütjük a fél paprikákat, és a pórét. Amikor minden elkészült, tányérra tesszük. Alulra egy burgonyatallért, rá az almakarikát, rá egy májat, majd ismét burgonya, sült paprika, máj és a legvégén a sült póré. Természetesen lehet magasabbra is építeni.
Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
1 adag: 441 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.