Előkészítés:
A májat megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A szalonnát nagyobb kockákra vágjuk.
Elkészítés:
1. A szalonnát épp hogy kicsit megpirítjuk, rátesszük a hagymát, majd amikor összeesett, beletesszük a májat. Kiméletesen pirítjuk, majd sóval, borssal, majoránnával fűszerezzük. Amikor a máj már nem véres, de még puha, megszórjuk liszttel, elkeverjük, majd ráöntjük a tejszínt. Kiforraljuk, levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni.
2. A kihűlt májat finomra pépesítjük. Nagyon habosra kikeverjük a vajat, és összekeverjük a libamájkrémmel. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.
3. Tálaláskor: a gyümölcsöket megmossuk, szeletekre vágjuk, kimagozzuk és tányérra fektetjük. Ráformázzuk a májpástétomot, salátával körítjük, amit meglocsolünk olajjal és balzsamecettel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.