Elkészítés: A lisztet tálba szitáljuk és hozzáadjuk a tejben kevés cukorral felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat, a bort, a tojássárgát, a sót, a borsot, a köményt, a hagymát, a tejfölt és a darált töpörtyű felét. Az egészet jól összedolgozzuk, dagasztjuk, és konyhai hőmérsékleten letakarva pihentetjük 15-20 percet. (A dagasztás közben kóstoljuk, és ízlés szerint fűszerezzük!)
Ezután lisztezett deszkán félujjnyira kinyújtjuk, megkenjük a maradék töpörtyűvel, feltekerjük szorosan, mint a bejglit, és két oldalról meghajtjuk. Letakarva újabb 15-20 percet pihentetjük, majd megint kinyújtjuk és megint feltekerjük.
Utoljára pihentetjük, majd a tekercset csak kissé, kb. 2 cm vastagságra nyújtjuk, tetejét berácsozzuk, és kb. 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (Próbáljuk úgy szaggatni, hogy kevés ’hulladék keletkezzen!)
Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe rakosgatjuk, megkenjük felvert tojással, megszórjuk egész köménnyel, szezámmaggal, és 210 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.