Elkészítés: A lisztet tálba szitáljuk és hozzáadjuk a tejben kevés cukorral felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat, a bort, a tojássárgát, a sót, a borsot, a köményt, a hagymát, a tejfölt és a darált töpörtyű felét. Az egészet jól összedolgozzuk, dagasztjuk, és konyhai hőmérsékleten letakarva pihentetjük 15-20 percet. (A dagasztás közben kóstoljuk, és ízlés szerint fűszerezzük!)
Ezután lisztezett deszkán félujjnyira kinyújtjuk, megkenjük a maradék töpörtyűvel, feltekerjük szorosan, mint a bejglit, és két oldalról meghajtjuk. Letakarva újabb 15-20 percet pihentetjük, majd megint kinyújtjuk és megint feltekerjük.
Utoljára pihentetjük, majd a tekercset csak kissé, kb. 2 cm vastagságra nyújtjuk, tetejét berácsozzuk, és kb. 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (Próbáljuk úgy szaggatni, hogy kevés ’hulladék keletkezzen!)
Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe rakosgatjuk, megkenjük felvert tojással, megszórjuk egész köménnyel, szezámmaggal, és 210 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.