Elkészítés: A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd összekeverjük a porcukorral, végül hozzáadjuk a tojások sárgáját. Határozott mozdulatokkal összegyúrjuk. Fél órára hűtőbe tesszük.
180 fokra előmelegítjük a sütőt, egy piteformát kibélelünk a tésztával, és kb. 30 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A csokimousse-hoz a tojásokat szétválasztjuk. A krémsajtot kikeverjük a tojássárgákkal, a cukor felével, valamint a lime-ok lereszelt héjával és 1 lime facsart levével. A darabokra tördelt fehércsokoládét óvatosan megolvasztjuk mikrohullámú sütőben vagy gőz fölött, majd a tojássárgájához adjuk, és jól kikeverjük. A fehérjéket a sóval kemény habbá verjük. Amint keményedni kezd a hab, óvatosan a csokoládés masszához keverjük.
A kihűlt tésztára halmozzuk a fehércsokoládés mousse-t, tetejét gondosan elsimítjuk. A díszítéshez a lime-ot cikkekre vagy karikákra vágjuk, és a kristálycukorba forgatjuk, a torta tetejére rakosgatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.