A sütőporral elkevert liszthez hozzáadjuk a darált diót, mindezt összenyomkodjuk a lágy margarinnal. Jöhet a por- és vaníliás cukor, a citromhéj, a tojások, a só és a fűszerek (fahéjból 3 púpozott teáskanállal, szegfűszegből 2 teáskanállal tettem bele). Jól meggyurmázzuk, és legalább 1,5-2 órára a hűtő leghidegebb polcára tesszük. Kifejezetten lágy tészta lévén ezt nem szabad megspórolni.
A hideg cipót kettészeljük, és az egyik felét tepsiméretűre (35x25 cm-es tepsi) vágott sütőpapíron, gazdagon lisztezett sodrófával kinyújtjuk úgy, hogy a tésztának a tepsibe téve kb. 1,5 cm-es pereme legyen. A tésztát a helyére nyomkodjuk, megigazgatjuk és villával megszurkáljuk. Szaporán dolgozzunk vele, mert hamar puhul. (A cipó másik felét addig is tegyük vissza a hűtőbe.)
A töltéshez a megszurkált tésztalapra vékony, egyenletes rétegben szórjunk zsemle- vagy piskótamorzsát. Jöhet a töltelék. Bár soknak tűnhet a megadott 70-75 dkg lekvár, de így lesz igazán finom. Az egyenletesen szétterített lekvárréteg befedéséhez a hideg fél cipót egy másik, szintén tepsiméretűre nyújtott sütőpapíron, lisztezett sodrófával kinyújtjuk, majd hirtelen mozdulattal a lekváros tésztára borítjuk, a sütőpapírt pedig óvatosan lehúzzuk róla.
Végül a tésztalapot felvert tojássárgával óvatosan megkenjük, majd villával sűrűn megszurkáljuk. 180 fokos sütőben, felső rácson kb. 50 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.