Elkészítés: Legelőször a rizst főzöm meg. Kimérem a rizst 2 dl-es pohárban. Egy kisebb edényben sós vizet teszek fel forrni, majd amikor felforrt, beleszórom a rizst, néha megkeverem, hogy ne ragadjon le. 6 perc után lekapcsolom a lángot, és hagyom állni egy kicsit, majd leszűröm, vízzel átöblítem. Félreteszem.
Az epret megtisztítom, megmosom, és botmixerrel pépesítem. Összekeverem az eperlekvárral.
Egy jó nagy tálat veszek, ebbe beleöntöm a megfőtt rizst, a tejfölt, a túrót (most nem kell áttörni, mert a rizs is darabos), cukrot, vaníliás cukrot, pudingport, citromhéjat, aszalt gyümölcsöket, citromlevet. Kézzel vagy kanállal jól összekeverem.
A sütőt előmelegítem 180 C fokra.
A 3 tojást szétválasztom. A fehérjéből kemény habot verek géppel, a sárgájákat hozzáadom a túrós rizses masszához.
Végül a tojásfehérje habot is belefordítom a masszába, ezt is kézzel keverem el, akkor gyorsabban megy, és össze sem töröm. A biztonság kedvéért tettem bele fél zacskó sütőport is.
Egy 28 cm-es kerek tortaformát sütőpapírral kibélelek. Egy kicsit magasabb peremet hagyok neki. Beleöntöm a masszát.
Most jön az eperpürével kevert házi eperlekvár. Kanállal kör alakban, úgy, hogy a túrós masszába belenyomok minden alkalommal, hogy az aljáig lecsurogjon, eloszlatom rajta a pürét. Ha nem nyomkodom le, akkor fenn marad a tetején, de én nem ilyet szerettem volna, hanem szebbet. :)
Mostanra már felmelegedett a sütő, így betolom, és 1 óráig nem kell vele foglalkozni, legalább ennyi ideig egy ekkora méretű tortát sütni kell.
Teljes kihűlés után szeletelhető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.