Tojásos nokedli fejes salátával
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Babgulyás
Mézes-mustáros csirkemell
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba
Krémes spenótfőzelék
Körömpörkölt csülökkel
Hagymás rostélyos
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Csupacsokis brownie
Klasszikus kuglóf
Klasszikus grízgaluska leves
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Dubarry-csirkemell
Dödölle - az eredeti recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Finomfőzelék
Lúdláb V. recept
recept
Mester

Lúdláb V.

60 perc
0 adag
Megfizethető
2012. 06. 01.

Elkészítés

Elkészítés: A krémhez a lisztet és a tojássárgákat a tejben sűrű krémmé főzöm. Akkor jó, ha megáll benne a kanál. Szóval még forrás után is nyugodtan lehet kevergetni a tűzön, hadd sűrűsödjön. Ezt a krémet azután hagyom kihűlni úgy, hogy közben meg-megkeverem, hogy majd egyenletesen lehessen a másik krémmel elkeverni. Fontos, hogy teljesen hideg legyen a massza.

A másik krém a vajból, a porcukorból és a kakaóból készül. Ezeket habosra keverem. Ha ez is megvan, akkor a két krémet összekeverem. Legjobb habverővel, abból is elektromossal. Ha csomómentesen, egyenletesen elkevertem, jöhet bele a rumaroma és a meggy.

Ezt a krémet szépen elkenem a piskóta tetején, majd csokimázat teszek rá, és ha kihűlt, háromszög-formákra vágom, hogy olyan szeletek legyenek, mint a libuskák lába.

Megjegyzés
A receptet és a fotót Arahel küldte. Köszönjük! További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is)
Recept
Egyszerű

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is)

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

|

9 órája

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is) recept
Recept
Egyszerű

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is)

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

|

9 órája

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.