Elkészítés: A téztáhou a tojásokat felverem a porcukorral. Hozzáadom a resztelt sárgarépát, a búzadarát meg a liszttel elkevert szódabikarbónát. Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kikenek vajjal, majd belisztezem. Ebbe öntöm a masszát, kb. 40 percig sütöm 180-200 fokra előmelegített sütőben.
Amíg sül, elkészítem a krémet. A gesztenyemasszát elkeverem a vajkrémmel, hozzáadom a kakaóport és a porcukrot.
A kész tortát kiveszem a sütőből, hagyom kihűlni. A közepébe 2-3 cm mély lyukat vágok egy nagyobb, kör alakú szaggatóval. A tortát vékonyan megkenem a krémmel.
Ezután a krémhez darált kekszet adok, annyit, hogy megfelelő állagú legyen ahhoz, hogy csíkokat csináljak belőle. Én krumplinyomót használtam, aminek lyukacsos a közepe. A kiszedőbe tésztát tettem, addig nyomkodtam át rajta, amíg megfelelő hosszúságú csíkok keletkeztek. Ezeket pedig a tortára illesztettem. A közepébe tojásdrazsét tettem.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.