Elkészítés: A téztáhou a tojásokat felverem a porcukorral. Hozzáadom a resztelt sárgarépát, a búzadarát meg a liszttel elkevert szódabikarbónát. Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kikenek vajjal, majd belisztezem. Ebbe öntöm a masszát, kb. 40 percig sütöm 180-200 fokra előmelegített sütőben.
Amíg sül, elkészítem a krémet. A gesztenyemasszát elkeverem a vajkrémmel, hozzáadom a kakaóport és a porcukrot.
A kész tortát kiveszem a sütőből, hagyom kihűlni. A közepébe 2-3 cm mély lyukat vágok egy nagyobb, kör alakú szaggatóval. A tortát vékonyan megkenem a krémmel.
Ezután a krémhez darált kekszet adok, annyit, hogy megfelelő állagú legyen ahhoz, hogy csíkokat csináljak belőle. Én krumplinyomót használtam, aminek lyukacsos a közepe. A kiszedőbe tésztát tettem, addig nyomkodtam át rajta, amíg megfelelő hosszúságú csíkok keletkeztek. Ezeket pedig a tortára illesztettem. A közepébe tojásdrazsét tettem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.