Elkészítés: A zsiradékot elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a kevés tejben felfuttatott élesztőt, a tojást, kevés sót és annyi tejfölt, hogy félkemény tésztát kapjunk. Az egészet jól kidolgozzuk. Letakarva, meleg helyen 1 óra hosszat pihentetjük.
A megkelt tésztából lisztezett deszkán hengert formálunk, és kis darabokra szeleteljük. A szeletekből rudacskákat nyújtunk és mintha görcsöt kötnénk, kis madarakat formálunk. A fejre csőrt és bóbitát formálunk, mazsolából vagy szemes borsból pedig szemet készítünk a madárkáknak. A farkrészét ellapítjuk, és késsel bevagdossuk.
A madarakat megkenjük a felvert tojással, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Különleges formájuk miatt a gyerekek öröme.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.