Elkészítés: A 6 almát félbevágjuk és kicsumázzuk, vékony cikkekre szeljük. 5 dkg felolvasztott vajon, fahéjjal fűszerezve megpároljuk. A 8-10 zsemlét 1 cm vastagságúra felszeleteljük (nálam 1 zsemle 3 rész). A 4 tojás sárgáját 10 dkg vajjal, 15 dkg porcukorral és 2 csomag vaníliás cukorral kikeverjük, majd 1 liter forró tejjel összekeverjük, a zsemleszeleteket több adagban beleforgatjuk, ha megáztak kissé, kinyomkodjuk, majd a felét a kivajazott és zsemlemorzsával megszórt tepsibe rakosgatjuk. A megpárolt almát egyenletesen elosztva rárakjuk, a maradék áztatott zsemlével befedjük. Egy kis baracklekvárba vizet keverünk, majd a rakottasunk tetejére kenjük. Közepesen forró sütőben 30 percig sütjük.
Amíg sül a rakás, addig megcsináljuk a habot: a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végefelé apránként beledolgozzuk a maradék (15 dkg) porcukrot és 2-3 evőkanál baracklekvárt. A rakottasra kenjük, még kb. 15 percig sütjük, majd a sütőt elzárva, nyitott ajtónál 15 percig szárítjuk.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.