Előkészítés: Az élesztőt 4 evőkanál langyos vízzel, a tejjel, a vajjal, a cukorral és 1 evőkanál sóval összedolgozzuk. A tojásokat felverjük, és hozzáadjuk. Beleszitáljuk a lisztet, és lágy tésztává összegyúrjuk. Tálba tesszük, letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Elkészítés: A tésztába dolgozunk 3 evőkanál napraforgómagot, és 24 kisebb zsömlét formázunk a tésztából. Megszórjuk a maradék napraforgómaggal. Kivajazunk egy tepsit, rátesszük a zsömléket, letakarjuk, és 30 percig kelesztjük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A zsömléket 15-20 percig sütjük. A sült hátszínhez kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: 135 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.