Előkészítés: A sütőt 160 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A burgonyákat megtisztítjuk, megmossuk, és hosszában kettévágjuk. Alaposan kikaparjuk kanállal vagy karalábévájóval. Tepsibe tesszük, és a sütőben 10-15 percig sütjük. Közben a hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A májat megmossuk, kockákra vágjuk. A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, felkockázzuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, kicsit megpirítjuk benne a hagymát, majd rátesszük a májat. Pirítjuk 3-4 percig. Rátesszük a paradicsomot, a fűszereket, jól elkeverjük és sózzuk. A sütőt tovább melegítjük 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat). Ezt a tölteléket a sütőből kivett burgonyákba töltjük, tetejükre 1-1 szelet mozzarellát teszünk, és a sütőbe visszatéve még 5-10 percig sütjük.
A fokhagymamártás: Amíg sül a burgonya, elkészítjük a mártást. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A vajat felolvasztjuk, rátesszük a lisztet, és habzásig hevítjük. Elkeverjük a fokhagymával, picit várunk, és felöntjük a levessel. Sózzuk, habverővel simára keverjük, 3-5 percig forraljuk, majd beletesszük a petrezselymet és a tejszínt. Összeforraljuk, és az elkészült burgonya mellé tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 679 kcal (mártással)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.