Előkészítés: Mindkét változathoz a burgonyát alaposan megmossuk, és héjában megfőzzük. Ha elkészült, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk.
Elkészítés: A majonézes változathoz apró kockára vágjuk a burgonyát. A borecetet elkeverjük a cukorral, kevés sóval, fél pohárnyi vízzel, és a burgonyára öntjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, közben néhányszor lazán átkeverjük. Ha teljesen kihűlt a burgonya, a kefirt simára keverjük a majonézzel, a mustárral, és összeforgatjuk a burgonyával.
A hagymás változathoz a burgonyát felkarikázzuk. A lilahagymát meghámozzuk, szintén karikára vágjuk, és összeforgatjuk a krumplival. A borecetet simára keverjük a cukorral, az olajjal, kevés sóval és borssal, és a burgonyára locsoljuk. Finomra vágott petrezselyemmel vagy metélőhagymával meghintve, vagy salátalevelekbe halmozva tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag:
majonézes: 263 kcal
hagymás: 130 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.