Előkészítés: Mindkét változathoz a burgonyát alaposan megmossuk, és héjában megfőzzük. Ha elkészült, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk.
Elkészítés: A majonézes változathoz apró kockára vágjuk a burgonyát. A borecetet elkeverjük a cukorral, kevés sóval, fél pohárnyi vízzel, és a burgonyára öntjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, közben néhányszor lazán átkeverjük. Ha teljesen kihűlt a burgonya, a kefirt simára keverjük a majonézzel, a mustárral, és összeforgatjuk a burgonyával.
A hagymás változathoz a burgonyát felkarikázzuk. A lilahagymát meghámozzuk, szintén karikára vágjuk, és összeforgatjuk a krumplival. A borecetet simára keverjük a cukorral, az olajjal, kevés sóval és borssal, és a burgonyára locsoljuk. Finomra vágott petrezselyemmel vagy metélőhagymával meghintve, vagy salátalevelekbe halmozva tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag:
majonézes: 263 kcal
hagymás: 130 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.