Elkészítés: 6 tojásos piskótát sütök zsírpapírral bélelt lapos tepsiben. Ehhez a tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval és kevés cukorral kemény habbá verem. A sárgákat 6 evőkanál cukorral 5 percig géppel habosra keverem, beleforgatom a lisztet és a sütőport, majd a fehérjehabot is. Előmelegített 180 fokos sütőben 8-10 percig sütöm, szép világosra.
Kiveszem, asztalra borítom, 4 felé vágom, lehúzom a zsírpapírt róla. Egy lapot félreteszek a dobos tetőnek, a többit megkenem, először
sárgabarack lekvárral, majd az alábbi mákos krémmel:
Egy edénybe pici vizet teszek, forrni hagyom, mehet bele a tejszín, a cukor, a vaj, 2 citrom reszelt héja, és ezt a keveréket folyamatosan kevergetve forralom 10 percig, habzik, ne nagy lángon dolgozzunk. Ezután beleöntöm a darált mákot (én kávédarálón szoktam ledarálni), és ezzel további 5-6 percig forralom, kevergetve, majd jégen lehűtöm.
Ha megkeményedett a krém, akkor géppel felhabosítom, keverem 5 percig, a rumaromát itt teszem bele.
A lapokat tehát először lekvárral, majd a krémmel megkenem, egymásra helyezem. Az oldalát is bevonom a krémmel.
Elkészítem a dobos tetőt: egy edénybe beleteszem a vajat, a cukrot, pici citromlevet, és kevergetve világosbarnára karamellizálom. 4-5 kést előkészítek, megvajazom az élét. Ráöntöm a cukormázat a félretett lapra, a vajas késekkel felszeletelem, és rögtön átteszem egy másik tálcára a mázas darabokat, nehogy a lefolyt cukor megszilárduljon és leragadjon a tető.
A legfelső mákkrémmel megkent lapra helyezem a dobos tetőket. Pár órát hűtőben dermesztem mielőtt felszeletelem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.