Előkészítés: A tejet felforraljuk, ha forr, beletesszük a mákot, a cukrot, a fahéjat és a lisztet. Pár percig kíméletesen gyakori kevergetéssel összefőzzük, majd kihűtjük.
Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, és a hideg mákba keverjük a tojások sárgáját és a rumot. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a mákmasszába forgatjuk, vigyázva nehogy nagyon összetörjön. Kivajazunk közepes nagyságú kávéscsészéket (kb. 1 dl-es), és háromnegyedig töltjük a masszával. Kettesével a mikróba tesszük, és 650 W fokozaton 2 percig főzzük. Ha kész, tányérra borítjuk és a csokoládés meggyel tálaljuk, díszíthetjük citromfűvel is. A csokoládés meggyhez kikeverjük a pudingport a meggylével, majd belekeverjük a meggyet.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 25 perc múlva
1 adag: 284 kcal
Mák helyett elkészíthető dióból, mogyoróból, mandulából is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.