Elkészítés: A kifliket felkarikázzuk, és egy nagy tálba tesszük.
A tejet a vajjal, a félbevágott vaníliarúd kikapart belsejével és a rúddal, valamint a mézzel állandóan kevergetve felforraljuk, hogy ne bőrösödjön meg. Ha felforrt, kivesszük belőle a vaníliát, és leforrázzuk vele a kifliket. Jó látforgatjuk (de óvatosan, nehogy összetörjön a kifli!), hogy a kiflik mindenütt átnedvesedjenek.
Egy tálban összekeverjük a mákot, a porcukrot, a reszelt citromhéjat és az őrölt szegfűszeget. Ezután ezt a keveréket a tejes kiflikre szórjuk, és jól átkeverjük vele (még mindig nagyon óvatosan).
A kész gubát egy előre kivajazott magas peremű tepsibe vagy jénaiba tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megpirítjuk a tetejét.
A kész gubát melegen tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.