Elkészítés: A tésztához a cukrokat egy kisebb, mély edényben krémesre keverjük a jó puhára lágyított vajjal (robotgép dagasztóspiráljával egyszerű). Belekeverjük a tojást, a citrushéjat, magasról rászórjuk a liszt(keverék)et, végül az elmaradhatatlan mák következik. Az egészet alaposan összegyúrjuk (ne ijedjünk meg, eleinte igen lágy), majd fóliába csomagolva néhány órára (vagy az éjszakára) hűtőbe tesszük.
A tetszhalotti állapotból kezünk melegével hozzuk vissza a cipót a való világba (átgyúrogatjuk). A tésztából azután nagyobb darabokat szaggatunk, megsodorjuk, majd folyamatos felezésekkel addig hengergetjük, amíg kb. 1 cm átmérőjű tésztakígyókat nem kapunk. Ezeket mintegy 5 cm-es darabokra szeljük, a két végüket pedig – nem túl nagy szögben – behajlítjuk, „kiflentyűsítjük”. (Kifli helyett/mellett rudakat is gyárthatunk.) Kissé sprődebb tészta lévén előfordulhat, hogy gurigatáskor vagy hajlításkor megtörik a tészta: semmi vész, ilyenkor megnyomkodjuk, tömörítjük, majd újra hengergetünk.
A kifliket ezután sütőpapírral párnázott tepsibe fektetjük, és betoljuk a sütőbe. A maradék tésztából addig is folytatjuk a kifligyártást. Ám legyünk résen, és 10-12 perc múltán ellenőrizzük a sülteket: ha szépen kivilágosodtak, s a talpuk tejeskávé színűre váltott, vegyük ki a tepsit. Ha tovább sütjük a kelleténél, megkeményedhet (bár így is finom, és később valamit visszapuhul).
Az első adagot még forrón forgassuk meg vaníliás porcukorban, a kihűlt kiflikkel járjunk el ugyanígy. Ez a finom „álruha” ugyan eltakarja kiflink rusztikus külsejét, de cseppet se bánkódjunk: a következő sereg nem kap ruhát, csak papucsot. :)
Az újabb adag kiflit ennek megfelelően a tepsiben hagyjuk kihűlni. Ezután a használati útmutatószerint készítsük el a tortabevonót (célszerű szélesebb szájú, kis kehelybe önteni), majd a csupasz kiflik két végét 1-1 cm hosszan mártsuk bele, s az előkészített sütőrácsra téve hagyjuk megszáradni (a sütőrács alá tegyünk csöpögésfelfogó selyem- vagy sütőpapírt).
Ezután kisütjük a maradék tésztát, s a nekünk szimpatikus módon álruhát vagy csokipapucsot adunk rá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.