Elkészítés: A tésztához a lisztet tálba szitáljuk. A tejet meglangyosítjuk, és beletördeljük az élesztőt. Elkeverjük 4 evőkanál liszttel, hozzáadunk 1 csipet cukrot, letakarjuk, és kb. 15 percig meleg helyen kelesztjük. Hozzáadjuk a maradék liszthez, beledolgozzuk a cukrot, egy csipet sót, a tojásokat és a vajat. A robotgép dagasztóspiráljával sima tésztává keverjük. Letakarjuk, és 1 órát kelesztjük. Végül még egyszer alaposan átkeverjük.
Elkészítjük a tölteléket: felforraljuk a tejet a cukorral, vaníliás cukorral, és belekeverjük a mákot. Újra felforraljuk. Belekeverjük a tojássárgáját, alaposan összekeverjük, és hagyjuk kihűlni.
Vékonyra kinyújtjuk a tésztát, a mákos masszát szétosztjuk rajta, feltekerjük, és csigákra vágjuk.
A tepsit kikenjük, a csigákat belerakosgatjuk, és még 30 percet kelesztjük.
Ezután előmelegített sütőbe toljuk, és 25 percig sütjük. Meglocsoljuk a csigákat 2 dl tej és 5 dkg porcukor keverékével, és még 5-6 percig sütjük.
Langyosan vagy teljesen kihűlve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.