A tésztához egy tálkában kikeverünk 175 ml langyos vízben a barna cukrot és az élesztőt. Meleg helyre tesszük, amíg az élesztő felfut.
Robotgép nagy táljában, a dagasztókarral elvegyítjük a liszt felét és a sót. Egy kis lábasba tesszük a vajat, a mézet és a tejet. Kis lángon melegítjük, amíg a vaj megolvad, keverjük, amíg gőzölögni kezd, de ne forrjon fel! A sós liszthez öntjük és összedolgozzuk. Beleverjük a megmosott citrom lereszelt héját és kifacsart levét. Hozzákeverjük a felfutott élesztőt is, majd közepesen lassan keverve, kis adagokban beledolgozzunk a maradék lisztből annyit, hogy ne ragadjon. Rugalmas tésztát kell kapnunk.
Lisztezett felületen átgyúrjuk még egyszer a tésztát, majd egy kiolajozott tálba tesszük, és folpakkal letakarva, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük, kb. 1 óra alatt.
A sütőt 220 fokra előmelegítjük, egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral. A megkelt tésztát lisztezett kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A lesett darabokat összegyúrjuk újra, és kiszaggatjuk. A pogácsákat az előkészített tepsibe tesszük, és megkenjük a villával felvert tojással.
Összekeverjük a darált mákot a 75 ml tejjel és 3 ek cukorral. Hagyjuk állni egy keveset, majd 1-1 teáskanálnyit teszünk a pogácsák felének a tetejére.
A túrót villával áttörjük, és összekeverjük a maradék 3 ek cukorral és a citrom reszelt héjával. Tegyünk 1-1 teáskanálnyit a pogácsák másik felének tetejére. Megsütjük a pogácsákat kb. 15 perc alatt, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.