Elkészítés: Rajzoljunk 3 darab 22 cm átmérőjű kört sütőpapírra. Tegyünk kettőt egy tepsibe, a harmadikat pedig egy másikba. Verjük fel nagyon világossárgára és sűrűre a tojást, a sárgáját, a vaníliát és a porcukrot. Forgassuk bele a mandulát és a lisztet, alaposan keverjük össze.
Mindegyik körbe kenjünk a tészta kicsit kevesebb, mint negyedét. A maradék tésztából formáljunk 2x6 centis babapiskótákat. Süssük a köröket és a babapiskótát is a sütő középső rácsán, 175 fokon, a tortalapot 12, a piskótákat 8 percig. Hagyjuk őket lapos felületen kihűlni.
A töltelékhez áztassuk a zselatinlapokat nagyjából 10 percre hideg vízbe. Keverjük össze a tojássárgáját, a porcukrot és a tejet egy lábosban. Kis lángon főzzük, folyamatosan kevergetve, míg a krém kissé besűrűsödik. Vegyük le a tűzről, és tegyük bele a zselatinlapokat, kevergessük, míg elolvadnak.
Tegyük a hűtőbe a krémet, hűtsük ki, majd keverjük bele a vaníliát és a rumot. Verjük fel a tejszínt, és forgassuk a hideg tojásos krémbe.
Egy tálalótálat borítsunk be széles csíkra vágott sütőpapírral. Tegyünk egy tortalapot a közepére. Egy kapcsos tortaformát helyezzünk a tortalap köré, a belsejét pedig béleljük ki egy sütőpapírcsíkkal. Rendezzük el a falnak állítva a babapiskótákat, a lapos felükkel befelé nézve. Kenjünk egy réteg krémet a tortalapra. Tegyük rá a másik tortalapot, ezt is kenjük meg krémmel, majd jöhet a harmadik lap, vonjuk be krémmel.
Ha a babapiskóták eldőlnek, miközben a tortát töltjük, utólag is rátehetjük őket. Közvetlenül tálalás előtt, tejszínhabbal ragasszuk őket a torta falára. Tejszínnel és gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.