Elkészítés: A rebarbarát tisztítsuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra, és a málnával együtt tegyük bele egy edénybe. Öntsük fel a vízzel, és ízlés szerint adjunk hozzá kristálycukrot (vagy édesítőszert). Reszeljük bele a citromhéjat, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, ízlés szerint őrölt fahéjat és szegfűszeget, majd főzzük kb. 15 percig. Ezután egy szűrőn passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele.
Öntsük vissza az edénybe, majd tegyük vissza a tűzre, forraljuk fel. A tejszínt keverjük simára a pudingporral, majd amikor a leves elkezd forrni, állandó keverés mellett csorgassuk bele. Főzzük még pár percig, hogy kellően besűrűsödjön. Hűtsük le.
Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból (ha nem előnyújtott a tészta, akkor lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra). A túrót villával törjük egy kicsit össze, majd szórjuk meg vele a tészta egyik felét. Ezután szórjuk meg a vaníliás cukorral, majd reszeljünk rá citromhéjat. A tészta üresen hagyott felét ezután hajtsuk rá a túrós részre, majd a tenyerünkkel kicsit nyomkodjuk le. Ezután derelyevágóval ízlés szerinti méretűre vágjuk fel, majd csavarjuk meg, és tegyük egymástól kicsit távolabb egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Helyezzük be előmelegített forró sütőbe, majd pár perc alatt süssük készre.
Tálaláskor a kihűtött krémlevest merjük tányérokba, és a frissen kisült, ropogós, túrós rudakkal kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.