Elkészítés: A tortaalaphoz a kekszet kézzel nagyon apróra összemorzsoljuk, vagy aprítógéppel morzsalékosra aprítjuk. A margarint felolvasztjuk, majd a kekszre öntjük, és kanállal jól összekeverjük.
A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd ráöntjük az összekevert kekszet, és kanállal belelapogatjuk. Hűtőbe tesszük pihenni.
Közben elkészítjük a krémet: a mascarponét a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. Amikor már elég krémes, hozzáadjuk a tejfölt, a citromlevet (ízlés szerinti mennyiséget) és a reszelt citromhéjat, jól kikeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként óvatosan az előzőleg kikevert krémhez keverjük (lehet habtejszínnel is készíteni, de akkor habfixló is szükséges hozzá). A hűtőből kivett kekszes alapra kanalazzuk, majd a tetejét egyenletesre simítjuk. Visszatesszük a hűtőbe, amíg a zselé elkészül a tetejére.
A málnapéphez a málnát leturmixoljuk, majd szűrön átszűrjük. A málnapépet a cukorral és a vanília-aromával jól kikeverjük. A vizet felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a zselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik. Kevergetve teljesen kihűtjük. A kihűlt zselatint az ízesített málnapéphez keverjük.
Végül kivesszük a tortát a hűtőből és lassan a tetejére öntjük a zselét. Visszahelyezzük a hűtőbe 1-2 órára, hogy a zselé teljesen megdermedjen (én előző este készítettem el, így a zselé is megdermedt rendesen, és az ízek is jól összeértek).
Közvetlenül tálalás előtt kivesszük a hűtőből, és ízlés szerint felszeleteljük.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.