A kekszkéreg elkészítéséhez a kekszeket egy ételdaraboló edényébe
helyezzük, majd morzsává őröljük. Mindegyik 150 ml-es edénybe 2 evőkanál teljeskiőrlésű kekszmorzsát mérünk ki. A kekszmorzsát egy kanál hátával az üvegedény aljára nyomkodjuk. A maradék kekszmorzsát félretesszük.
A puding elkészítéséhez a tejet a tűzhelyen egy lábasban felforrósítjuk (de nem forraljuk fel!). Használhatunk hőálló edényt és mikrohullámú sütőt is, ebben az esetben kb 1 percig magas teljesítményen melegítjük. A tojássárgáját egy közepes előkészítő edénybe ütjük, felverjük, majd hozzáadjuk a forró tejet. Először csak lassan, folyamatos keverés mellett, nehogy a tojás összeálljon
rántottává. Addig folytatjuk, míg az összes tejet hozzáadtuk.
A cukrot, a sót és a kukoricalisztet egy közepes lábasba öntjük, majd simára keverjük. Lassan, folymatosan és egyenletesen öntve, nehogy összecsomósodjon, belekeverjük a tejes keveréket. Közepesen alacsony tűzön főzzük, folyamatos keverés mellett, míg a keverék besűrűsödik és bugyogni kezd (kb. 10 percig). Hozzáadjuk a tej- és az étcsokoládét, és kb. 2 percig kevergetjük, míg a csokoládé teljesen el nem olvad. Ekkor levesszük a tűzről és belekeverjük a vajat, valamint a vanília kivonatot. A pudingot szétosztjuk az
üvegedényekbe, lehűtjük, és 2-3 órán keresztül hűtőszekrényben tároljuk, míg teljesen összeáll.
Az édesség tetejének elkészítéséhez, tálalás előtt két órával kivesszük az üvegedényeket a hűtőből, hogy szobahőmérsékletre melegedjenek. Közvetlenül a tálalás előtt a puding tetejére a félretett teljeskiőrlésű kekszmorzsából újabb réteget adagolunk. Ezt a miniatűr mályvacukrokkal fedjük le. A mályvacukrokat flambírozó pisztollyal megbarnítjuk. Mindegyik üveges desszert tetejét egy nagyobb darab keksszel tesszük teljessé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.