Elkészítés: Sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat a kétféle cukorral, egy csipet sóval, a citromhéjjal habosra keverjük. A lisztet a fehérjehabbal felváltva a krémbe dolgozzuk. A formába simítjuk, és a sütőben 25-30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk a formából, és vízszintesen két lapra vágjuk.
A krémhez a zselatint beáztatjuk. A tojássárgáját krémesre keverjük a cukorral, egy csipet sóval, a likőrrel. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint kinyomkodjuk, felolvasztjuk, a tejszínnel együtt a tojássárgájás krémbe dolgozzuk. A mandarint lecsepegtetjük, levét felfogjuk, a mandarin harmadát a krémbe forgatjuk.
Tiszta papírral kibéleljük a tortaforma alját, beletesszük az alsó tortalapot. Megcsepegtetjük 2 evőkanál likőrrel, elsimítjuk rajta a krémet, beborítjuk a felső tortalappal, és rálocsolunk 2 evőkanál likőrt. A torta tetejére rakosgatjuk a maradék mandarint.
A tortabevonót elkészítjük a cukorral, a mandarin levével és 2 evőkanál likőrrel. A gyümölcsre locsoljuk, hagyjuk megdermedni. Végül megszórjuk vagdalt pisztáciával, és 2 órára a hűtőbe tesszük.
Tálaláskor levesszük a tortakarikát, és szeletelve kínáljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.