Elkészítés: Sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat a kétféle cukorral, egy csipet sóval, a citromhéjjal habosra keverjük. A lisztet a fehérjehabbal felváltva a krémbe dolgozzuk. A formába simítjuk, és a sütőben 25-30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk a formából, és vízszintesen két lapra vágjuk.
A krémhez a zselatint beáztatjuk. A tojássárgáját krémesre keverjük a cukorral, egy csipet sóval, a likőrrel. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint kinyomkodjuk, felolvasztjuk, a tejszínnel együtt a tojássárgájás krémbe dolgozzuk. A mandarint lecsepegtetjük, levét felfogjuk, a mandarin harmadát a krémbe forgatjuk.
Tiszta papírral kibéleljük a tortaforma alját, beletesszük az alsó tortalapot. Megcsepegtetjük 2 evőkanál likőrrel, elsimítjuk rajta a krémet, beborítjuk a felső tortalappal, és rálocsolunk 2 evőkanál likőrt. A torta tetejére rakosgatjuk a maradék mandarint.
A tortabevonót elkészítjük a cukorral, a mandarin levével és 2 evőkanál likőrrel. A gyümölcsre locsoljuk, hagyjuk megdermedni. Végül megszórjuk vagdalt pisztáciával, és 2 órára a hűtőbe tesszük.
Tálaláskor levesszük a tortakarikát, és szeletelve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.