Előkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában puhára főzzük. A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, és megpároljuk. A húst megmossuk, leszárítjuk, felszeleteljük. A szeleteket kiütögetjük, az inas részeknél bevágjuk, majd besózzuk.
Elkészítés: A tojást felverjük, beleforgatjuk a húst, majd a zsemlemorzsával összekevert szeletelt mandulába tesszük, amit rányomkodunk. Felmelegített, bő olajban kisütjük. Amikor megsült, papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a felesleges olajat. A körethez megtisztítjuk a burgonyát, és vastagabb karikákra vágjuk. Teflonserpenyőben felmelegítjük az olajat, majd rátesszük a burgonyakarikákat, megsózzuk és megpirítjuk. Amikor szép színe van, borsozzuk, és a brokkolit is rátéve összeforgatjuk. A csípős hagymaraguval forrón tálaljuk.
A csípős hagymaraguhoz a hagymákat megtisztítjuk, nem túl apróra vágjuk, a chilit vékonyan felkarikázzuk. Felhevítjük az olajat, rátesszük a mézet és karamellizáljuk. Rádobjuk a lila- és vöröshagymákat, összeforgatjuk, és kíméletesen pirítjuk. Amikor összeesett, sózzuk, rászórjuk az újhagymát, a chilit, és kíméletesen 4-5 percig pároljuk. Amikor megpuhult, meglocsoljuk a balzsamecettel.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 75 perc múlva
1 adag: 460 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.