Előkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában puhára főzzük. A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, és megpároljuk. A húst megmossuk, leszárítjuk, felszeleteljük. A szeleteket kiütögetjük, az inas részeknél bevágjuk, majd besózzuk.
Elkészítés: A tojást felverjük, beleforgatjuk a húst, majd a zsemlemorzsával összekevert szeletelt mandulába tesszük, amit rányomkodunk. Felmelegített, bő olajban kisütjük. Amikor megsült, papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a felesleges olajat. A körethez megtisztítjuk a burgonyát, és vastagabb karikákra vágjuk. Teflonserpenyőben felmelegítjük az olajat, majd rátesszük a burgonyakarikákat, megsózzuk és megpirítjuk. Amikor szép színe van, borsozzuk, és a brokkolit is rátéve összeforgatjuk. A csípős hagymaraguval forrón tálaljuk.
A csípős hagymaraguhoz a hagymákat megtisztítjuk, nem túl apróra vágjuk, a chilit vékonyan felkarikázzuk. Felhevítjük az olajat, rátesszük a mézet és karamellizáljuk. Rádobjuk a lila- és vöröshagymákat, összeforgatjuk, és kíméletesen pirítjuk. Amikor összeesett, sózzuk, rászórjuk az újhagymát, a chilit, és kíméletesen 4-5 percig pároljuk. Amikor megpuhult, meglocsoljuk a balzsamecettel.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 75 perc múlva
1 adag: 460 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.