Elkészítés: Egy kis fej rózsáira szedett brokkolit lobogó forró, sós vízben fogkeményre párolok és leszűröm. 1 marék mandulát szárazon megpirítok.
A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyom kiengedni, kinyújtom, négyzetekre vágom. Minden tésztalap közepére teszek egy kis kupac brokkolit, melyet megszórok a pirított mandulával és kevés reszelt sajttal. A tészta szélét lekenem felvert tojással, batyukká hajtogatom, a tésztaszéleket kissé lenyomkodom. A tetejét is megkenem
tojással, és forró sütőben pirosra sütöm.
A sajtszószhoz 4 dkg vajon 3 dkg lisztet megfuttatom, kb. fél liter tejjel felöntöm, és sűrűsödésig főzöm. Ízlés szerint mustárral, sóval, őrölt fehérborssal, reszelt szerecsendióval ízesítem, végül belekeverem a reszelt sajtot. Ha 2-3 féle sajtunk van, úgy még finomabb lesz.
A kisult batyukat a sajtmártással tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.