Elkészítés: Egy kis fej rózsáira szedett brokkolit lobogó forró, sós vízben fogkeményre párolok és leszűröm. 1 marék mandulát szárazon megpirítok.
A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyom kiengedni, kinyújtom, négyzetekre vágom. Minden tésztalap közepére teszek egy kis kupac brokkolit, melyet megszórok a pirított mandulával és kevés reszelt sajttal. A tészta szélét lekenem felvert tojással, batyukká hajtogatom, a tésztaszéleket kissé lenyomkodom. A tetejét is megkenem
tojással, és forró sütőben pirosra sütöm.
A sajtszószhoz 4 dkg vajon 3 dkg lisztet megfuttatom, kb. fél liter tejjel felöntöm, és sűrűsödésig főzöm. Ízlés szerint mustárral, sóval, őrölt fehérborssal, reszelt szerecsendióval ízesítem, végül belekeverem a reszelt sajtot. Ha 2-3 féle sajtunk van, úgy még finomabb lesz.
A kisult batyukat a sajtmártással tálalom.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.