Elkészítés: Ennek a látványos és finom keksznek a titka, hogy egyszerre csak kis mennyiséggel érdemes dolgozni, mert nagyon könnyen elveszíti hajlékonyságát, ezért aztán viszonylag gyorsan kell vele szorgoskodni.
Egy nagy gáztepsit sütőpapírral borítok, a papírt vékonyan megkenem vajjal. A mandulaszeleteket zsiradék nélkül egy serpenyőben enyhén megpirítom, félreteszem. A maradék vajat felolvasztom a serpenyőben. A tojásfehérjéket a cukorral kézi habverővel (nem elektromossal!) krémesre keverem. Nem kell habot verni belőle, elég, ha sűrű, krémes állagot ölt. Beleszitálom a lisztet, hozzáadom a gyömbért, további keverés mellett hozzáadom a tejszínt és a vajat – csomómentes, híg krém lesz a végeredmény. Ebből a masszából evőkanállal közel kerek halmokat biggyesztek az előkészített tepsibe, egymástól jókora távolságra. Minden tésztahalom tetejére teszek néhány szelet pirított mandulát.
175 fokra előmelegített tepsiben kb. 8-10 perc alatt világosra sütöm. Akkor készült el, ha a széle már aranybarna. Amíg sülnek, előkészítek egy hosszú nyújtófát. A kisült kekszeket ráhajlítom a nyújtófára, majd a már hajlott kekszeket rácsra helyezem.
Ha nem sikerül ezt a műveletet elég sebesen végrehajtani, és a tepsiben már megszilárdultak a maradék kekszek, 2 percre visszateszem a sütőbe, így visszanyerik hajlékonyságukat.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.