Elkészítés: Az élesztőt 1 deci langyos tejben, csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a rumot, a cukrot és egy csipetnyi sót. Összegyúrjuk közepesen lágy tésztává. Ekkor hozzáadjuk az olvasztott vajat, és kidolgozzuk hólyagosra a tésztát. Lisztezett deszkán, a tállal leborítva fél óráig kelesztjük.
Mikor megkelt, kettévágjuk. A tészta egyik felét 3 egyenlő részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk kb. 10 cm széles téglalapra, a marcipánmasszát elosztva 6 részre, szintén rudakat sodrunk belőle, mindegyik téglalapra teszünk 1-1 marcipánrudat, elegyengetjük, és feltekerjük, mint a bejglit. Mikor mindhárom téglalapot megtöltöttünk a marcipánnal, akkor a 3 rudat összefonjuk, sütőpapírral bélelt gyümölcskenyérformába tesszük. A maradék tésztával és marcipánnal ugyanígy járunk el. Konyharuhával letakarva még 30 percig kelesztjük. Mielőtt megsütjük, a tetejét tojássárgájával lekenjük.
Előmelegített sütőben, 190 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.