Elkészítés: A csirkemellfiléket hosszában kettévágom, majd keresztben is, így 8 szép darabot kapok. Megsózom, félreteszem.
Az olívaolajon megfonnyasztom az apróra vágott újhagymát. A sáfrányt mozsárban sóval széttöröm, hogy a sárga színét átvegye a só. A hagymás alaphoz adom a fűszereket. Ráhelyezem a csirkedarabokat, rácsurgatom a mézet, beleszórom a mandulát, az olajbogyót és az aszalt fügét (aki nem szereti a fügét, aranymazsolával is finom). Lassú tűzön párolom, míg a csirke megpuhul. Aki idegenkedik a fahéj ízétől, 5-10 perc után a rudat kiveheti, nem lesz olyan intenzív az íze.
Rizzsel tálalom. Isteni arabos ízű egytálétel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.