Felcsíkozzuk a bacont, és egy serpenyőben alacsony lángon ropogósra sütjük, majd felhasználásig félretesszük.
A brokkolit apró rózsákra bontjuk. Egy lábasban vizet forralunk, sózzuk. Ebbe helyezzük a brokkolirózsákat, 5-8 perc alatt ressre pároljuk, majd hideg vízzel lehűtjük. A megpárolt brokkolit a szalonna visszamaradt zsiradékán megpirítjuk, összeállításig félretesszük.
Az öntethez egy keverőtálba tesszük a mascarponét, a majonézt, fűszerezzük sóval, frissen őrölt borssal, citromhéjjal és a citrom levével, egyneműre keverjük.
Egy salátástálba tesszük a salátaleveleket, a brokkolit, a vörös áfonyát, a diót, rácsipkedjük a kéksajtot (lehet feta is), rákanalazzuk egyenletesen eloszlatva az öntetet, megszórjuk a pirított baconnel. Fokhagymás pirítós kenyérrel vagy csak magában is fogyaszthatjuk.
Nézd meg videón is, hogyan készül a mascarponés brokkolisaláta:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.