Elkészítés: A tészta hozzávalóit a mazsola kivételével a kenyérsütőgépbe teszem, és keverőprogramra állítva fél óra alatt kidolgoztatom. Először ragacsos lesz a tészta, azután kialakul, ha mégsem, kevés liszttel meg lehet hinteni.
Kiveszem a tésztát egy tálba, lefedem, és hagyom kelni 1 jó órát.
Ezután 6 felé vágom, (olajos vagy vajas kézzel) a három nagyobb szálat összefonom, a végeit aláhajtom, és beteszem kiolajozott tálba. Erre kerül a másik 3 szálból font fonás, ezt ráteszem a közepére, és a végeit egy kicsit megnyomkodom. Egész tojással lekenem, és hagyom kelni további fél órát.
A sütőt előmelegítem 190 C fokra, és szép barnára sütöm a kalácsot. Ha a teteje nagyon sülne (mert elég magasan van), akkor alufóliát teszek rá. Amikor kiveszem, langyos vízzel átkenem a tetejét, hogy megpuhuljon, és rácson hagyom kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.