Elkészítés: A mazsolát beáztatjuk a rumba. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét műanyag tálba tesszük. A tojássárgájákhoz hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrokat, a csipet sót, és folyamatosan hozzákeverjük a búzadarát és a tejet. A lényeg: ne legyen csomós a sűrű, palacsintatészta állagú massza. Egy időre (kb. 30 perc) hagyni kell pihenni, hogy a gríz megduzzadjon benne. Ha megduzzadt, akkor hozzáadjuk a mazsolát (annyi rumot öntünk hozzá, amennyit ízlésünk diktál), és belereszeljük a citrom héját. Ezután felverjük a tojások fehérjét, és azt is hozzáadjuk. A serpenyőbe kevés olajat rakunk, és egyenként kisütjük a „palacsintákat”. Minden palacsinta után rakhatunk egy kevés olajat a serpenyőbe. Ennyi alapanyagból 12–13 db, 1/2 cm vastagságú, 21 cm átmérőjű lepényt tudunk készíteni.
Lehetséges feltétek: juharszirup, méz, tejszín, porcukor, öntetek, csokoládé, dzsemek, lekvárok, mogyorókrém, pudingok.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.